Αλληλογραφώ

Δημ Σχ. Αγκαθιάς
03.03.2014
Τάξη Β?

Με αφορμή το κεφάλαιο   « αλληλογραφώ » στο βιβλίο της Γλώσσας, πραγματοποιήσαμε κάποιες δράσεις.


  • Αποφασίσαμε να αλληλογραφήσουμε με δύο σχολεία της χώρας μας. Το πρώτο είναι το Δημ Σχολείο Γαύδου , το οποίο αριθμεί 2 μαθήτριες !!!Και το δεύτερο σχολείο είναι το 6/θέσιο Δημ. Σχ. Παραλίας του Νομού  Πιερίας. Αφού είδαμε στο χάρτη τις δυο αυτές περιοχές, οι μαθητές έγραψαν 2 επιστολές. Αφιέρωσαν ζωγραφιές και έστειλαν ομαδικές φωτογραφίες της τάξης μας.  (Κάποιοι μαθητές έγραψαν προσωπικές επιστολές σε συγγενικά πρόσωπα ).  Στις επιστολές προς τα σχολεία γράψαμε το e-mail του σχολείου μας και ζητήσαμε από τους παραλήπτες εφόσον το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  • Κατασκευάσαμε ένα χάρτινο γραμματοκιβώτιο και το τοποθετήσαμε σε τοίχο της αίθουσας μας . Σκοπός ήταν να επικοινωνούν με κάποια μηνύματα σε ταχυδρομικούς φακέλους και μεταξύ τους οι μαθητές. Απαραίτητη προϋπόθεση η τοποθέτηση  «χειροποίητου»  γραμματοσήμου !
    Την Τρίτη 04.03.2014 πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο ταχυδρομείο του χωριού.  Οι μαθητές έζησαν από κοντά την όλη διαδικασία : Γραμματόσημο ? πληρωμή ? αποστολή . Χαρούμενοι επιστρέψαμε στο σχολείο μας και σειρά στα συναισθήματά μας πήρε η αγωνία της αναμονής των απαντητικών επιστολών από τους καινούριους μας φίλους??..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...