Διαμόρφωση αίθουσας για τη φιλοξενία της “Δανειστικής Βιβλιοθήκης” του σχολείου μας.

Φέτος, γίνεται προσπάθεια να δημιουργήσουμε αίθουσα δανειστικής βιβλιοθήκης, αλλά και να ψηφιοποιήσουμε τα βιβλία της. Αρχικά, έγινε καταγραφή των βιβλίων με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων.

Οι μαθητές, ευαισθητοποιήθηκαν αφού συζήτησαν με τους δασκάλους τους και αναγνώρισαν ότι η μικρή μας βιβλιοθήκη πρέπει να εμπλουτιστεί με νέους τίτλους βιβλίων. Έτσι, σκέφτηκαν να δωρίσουν βιβλία και παραμύθια δικά τους, που έχουν διαβάσει και είναι σε καλή κατάσταση. Έγινε δωρεά 25 παραμυθιών και βιβλίων.

Με την υποστήριξη της διεύθυνσης του σχολείου, αγοράστηκαν επίσης 15 νέα βιβλία-παραμύθια και έχουμε προγραμματίσει να αγοραστούν στη συνέχεια κι άλλα. Στείλαμε αίτημα, στην αξιόλογη ομάδα της Library4all για δωρεά από μέρους της βιβλίων και μας υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί το αίτημά μας.

Μεταφέραμε μέρος της βιβλιοθήκης σε αίθουσα (για αρκετά χρόνια στεγαζόταν στον διάδρομο του σχολείου) και προσπαθούμε καθημερινά να την ομορφύνουμε, να τη στολίσουμε με ό,τι υλικά έχουμε διαθέσιμα και να την κάνουμε λειτουργική. Οι μαθητές, βοήθησαν με χαρά σε αυτό, φτιάχνοντας όμορφες κατασκευές με πολύχρωμα χαρτόνια.

Ο “Σύλλογος Γονέων” σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, είναι στο πλευρό μας και υποσχέθηκαν τη χορήγηση ενός μικρού καναπέ. Τους ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Φωτογραφίες:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...