Επίσκεψη στη “Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας” και παρουσίαση παιδικού βιβλίου από συγγραφέα.

Σε συνέχεια των δράσεών μας, οι οποίες αφορούν στο παιδικό βιβλίο, επισκεφθήκαμε την Πέμπτη 18/04, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Εκεί, μας υποδέχθηκε με πολλή ζεστασιά και χαμόγελο η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Βέτα, όπως η ίδια συστήθηκε στους μαθητές, και αφού μας μίλησε για τη βιβλιοθήκη και μας έδειξε διάφορα είδη βιβλίων, περιηγηθήκαμε στους χώρους της και κυρίως στο παιδικό τμήμα. Επίσης, ενημέρωσε τους μαθητές για το πώς μπορούν, συνοδεία των γονέων τους, να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη και να εκδώσουν ένα “Δελτίο Δανεισμού” .

Στη συνέχεια, υποδεχθήκαμε τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Μαρία Παπαϊωαννίδου, η οποία μας παρουσίασε το βιβλίο της “Τέτα Καρέτα” που αφορά στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στο μεγάλο πρόβλημα της εξαφάνισης κάποιων ειδών ζώων, στην Ελλάδα και έδειξε στα παιδιά σχετικό , κατατοπιστικό βίντεο. Η κ. Παπαϊωαννίδου εξήγησε επίσης στα παιδιά ,για το ποιοι και πόσοι δουλεύουν για να εκδοθεί ένα βιβλίο και πώς η ίδια αποφάσισε να γράψει βιβλία για αυτά.

Η συγγραφέας προσκλήθηκε από τη διεύθυνση, να επισκεφθεί το σχολείο μας και να μας παρουσιάσει και το νέο της βιβλίο, το οποίο είναι υπό έκδοση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...