Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη <<Σχολική Προσαρμογή>>

Το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη <<Σχολική Προσαρμογή>> που παρουσίασε ο ψυχολόγος από το <<Χαμόγελο του Παιδιού>>, κύριος Χρήστος Σωζόπουλος.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθυνόταν κυρίως σε γονείς αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Περιλάμβανε αναφορές σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί κατά την είσοδο του στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και προτάσεις ώστε το οικογενειακό του περιβάλλον να είναι σε θέση να το βοηθήσει για να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε προβληματική κατάσταση.

Αρχικά, έγινε αναφορά στη θεωρία της προσκόλλησης και στις μορφές με τις οποίες αυτή μπορεί να εμφανιστεί. Στη συνέχεια, περιγράφηκε η σχέση που υπάρχει μεταξύ των δεσμών της οικογένειας και της σχολικής προσαρμογής καθώς και του ρόλου των γονέων στην υγιή και ομαλή ένταξη του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον. Ακόμη, δόθηκαν πολλές συμβουλές προς τους γονείς για τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τα παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής ηλικίας όσο και τα παιδιά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος, έγινε αναφορά στη σημασία της ύπαρξης σαφών ορίων στη ζωή των παιδιών, όρια που συμβάλλουν στην καλλιέργεια μιας υγιούς ψυχοσωματικής ανάπτυξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...